Thursday, July 14, 2011

~~asal usul nama nur hannah insyirah

Assalamualaikum smua...

Waah sejak ada si kecil ni.. blog ni mmg cter psl dia saje...
Mase pregnant, cte pasal pregnant...
Da de bby cte psl bby la kn... hehe

Mana datangnya nama Nur Hannah Insyirah ni...

Nur- Cahaya
Sy mmg decide nama ank2 sy mesti ada Nur atau Muhammad...
Knape tak Nor atau Noor... mcm nama sy... ntah sy pon taktau sy suka Nur tu..
Maksud same je kan...

Hannah- Kasih sayang...
Nama ni pelengkap nama Insyirah.... ringkas kn...
Nama ni en 5zul yg pilih... asalnya Hana.. tp decide jgk Hannah...
sbnrnya ssy da list beberapa nama utk melengkapkn nama Insyirah...
dan dr list tu.. en 5zul pilih... n dia pilih nama ni... sy ok je... sbb best jugak nama dan maksudnya...

Insyirah- kebahagiaan, kelegaan hati
Nama ni sgt istimewa.. Lame da sy simpan nama ni.. dari zaman blaja kat U..
Saya pun taktau knape suka nama ni...
Kisah nya mase sy cari maksud nama sy kt dalam buku nama2.. ternmpk nme ni dkt2 nama sy..
So skali pandang tros jatuh hati kt nama ni...so sy da terfikir.. kalo ada anak sy akan namakan dia Insyirah..
Alhamdulillah rezeki sy dapat bby girl... mmg da ditakdirkan jadi nama dia la.
Awal2 sy da ckp kat en 5zul psl nama ni... dia pon x kesah...
Ada satu hari sy suh dia pilih nme dlm buku nama...
Dia pejam mate.. pilih je page mane2 n nama secara rambang...
Dan nama yg terpilih adalah Insyirah... Mcm mmg da ditakdirkan begitu...
So mmg nama Insyirah la jd pilihan kami...

so dr dlm kandungan lagi.. bby ni da ade nama... kalo borak2 dgn bby dlam perut pon panggil nama dia siap2...

semoga anak ini membawa cahaya kasih sayang dan kebahagian seperti maksud namanya kpd kami berdua...

we both love nur hannah insyirah bte mohd faizul.. very much...
be a good muslimah syg...

1 kawan baik hati:

Rosie Rose on July 20, 2011 at 5:42 AM said...

best kan dah ada baby sendiri nih? dunia kita macam dah totally berubah, and everything is about the baby. :)

kite dulu pun dh ready nama siap2... panggil dia by name masa dah confirm bb boy... hiks.


comel la insyirah nih!! kisses&hugs

Post a Comment

 

Designed by Alieff Artwork